به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از اسپوتنیک، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده مصرف نفت در جهان برای سال جاری ۸.۸ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت.
به همین دلیل پالایشگاهها در بسیاری از نقاط جهان اقداماتی را در راستای کاهش دریافت نفت خام با توجه به پایین آمدن تقاضا برای حاملهای انرژی انجام دادهاند و البته بسیاری از پالایشگاهها حتی به مرز ورشکستگی نیز رسیدهاند.
آمریکا که تا پیش از این و از اواسط قرن ۱۹ میلادی از نظر ظرفیت پالایش نفت نخستین کشور جهان به شمار میرفت، حالا با خطر سبقت چینیها در این زمینه روبهرو شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، آژانس بینالمللی انرژی میگوید: از سال ۲۰۰۰ تاکنون چینیها ظرفیت پالایش نفت خود را سه برابر کرده و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵ ظرفیت پالایش نفت آنها به ۲۰ میلیون بشکه در روز معادل یک میلیارد تن در سال برسد، بنابه اعلام واحد تحقیقات فناوری و اقتصادی شرکت ملی نفت چین ظرفیت پالایش نفت چینیها هماکنون ۱۷.۵ میلیون بشکه در روز است.
استیو ساویر مقام مؤسسه گلوبال انرژی میگوید: طی چند سال آینده ظرفیت پالایش نفت چین یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت و به احتمال زیاد سال آینده و یا ۲ سال دیگر جایگاه کشور با بیشترین پالایش نفت را از آمریکا خواهد گرفت.
همگام با افزایش ظرفیت پالایش نفت چین، هند و کشورهای خاورمیانه ممکن است، روند بهبود تقاضا حاملهای انرژی در جهان تا مدتها طول بکشد.
آژانس بینالمللی انرژی میگوید: امسال ۱.۷ میلیون بشکه از ظرفیت پالایش نفت در جهان کاسته شده که نیمی از آن در آمریکا اتفاق افتاده است و پیشبینی میشود، این روند افزایش یابد. یکی دیگر از دلایل کاهش تقاضا برای حاملهای انرژی در جهان نیز رفتن کشورها به سوی انرژیهای پاک است.
نظر شما